Névnap és dátum script
Power Karate SE retro film

Hírlevél

Értesüljön legfrissebb híreinkről azonnal! (csak regisztráltak)

NE FELEDD!

A Dojo etikett ugyanúgy része a Kyokushin Karaténak, mint az ütések, rugások. Ha nem tanulod meg és nem tartod be, akkor nem Kyokushint csinálsz.
Senki sem kényszerít téged, hogy Kyokushin útját járd, járhatod a saját utadat, ha azt jobbnak tartod. Ellenben, ha edzéseken veszel részt, a Dojo közösségéhez tartozol, azt önként vállalod, tehát be kell tartanod az udvariasság szabályait.

Tisztelned kell a rangban feljebb levõket, de nem csak õket, hanem minden társadat.

 

Beküldés dátuma: 2019, június 9 - 20:01
Hozzászólások: 0

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb.  Idén a Kihívás Napja sportszervezetek számára kiírt kategóriájában egyesületünk is nevezett.

Beküldés dátuma: 2019, május 22 - 18:53
Hozzászólások: 0

A POWER SE. Karatékái 2019.05.01-én a kocséri majálisra kaptak meghívást, hogy mutassák be karate sport szépségeit. A bemutatón az abonyi, a kocséri és a nagykőrösi karatésok vettek részt, akik alap- és küzdőtechnikákat valamint formagyakorlatokat mutattak be. Bemutatójukkal nagy sikert arattak a közönség előtt.

A nap folyamán jelentkezni lehetett kalandtúrára, amin 2 karatés csapat is részt vett. A kalandtúra első állomásán egy teszt kitöltése volt a feladat, a másodikon célba lövés, a harmadikon kincs keresés és végezetül ételek felismerése volt a cél. Az egyik karatés csapatnak sikerült elnyernie a fődíjat, ami 5 főre szóló belépőjegy volt a tiszakécskei termálfürdőbe.

Beküldés dátuma: 2019, május 7 - 16:31
Hozzászólások: 0

A 2018-19 évi Diákolimpia Várpalotán megrendezésre került területi versenyén továbbjutó 3 versenyzőnkből a veszprémi döntőbe Tureczki Luca és Horvát Béla is 5. helyezést ért el.


Balmaz kupa
2019. 04. 27. Balmazújváros


Beküldés dátuma: 2019, március 20 - 19:22
Hozzászólások: 0

A cikkben olvasható a 2019.04.27.-én , szombaton, Balmazújvároson megrendezésre kerülő Balmaz-Kupa kiírása.

Beküldés dátuma: 2019, március 18 - 19:06
Hozzászólások: 0

Várpalotán került megrendezésre a Kyokushin Karate Diákolimpia selejtezője. Közel 300 versenyző, 400 versenyszámban mérte össze tudását. A Power Se csapatát hárman képviselték: Tureczki Luca (serdülő), Horváth Béla (serdülő) és Szakács Csenge (junior).

Beküldés dátuma: 2019, március 8 - 10:58
Hozzászólások: 0

A Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub hetedik alkalommal rendezte meg hagyományszerűen házi versenyét a Victory Gálát, 2019. február 23-án. A gálára közel 140 nevezés érkezett formagyakorlatban, illetve küzdelemben. 

Beküldés dátuma: 2018, december 21 - 15:16
Hozzászólások: 0

2018. december 2.-án a POWER Karate Sportegyesület részt vett az Újbuda Karate Kupán, Budapesten. Szép számmal képviseltettük magunkat, újult erővel csaptunk bele a versenyzésbe, ugyanis a versenyzők többségének ez volt élete első versenye.

 

A POWER Karate SE 1983. október 18-án alakult Cegléden, „sensei” Krupincza János vezetésével. Az első edzések 16 fővel kezdődtek, majd a karate elterjedésével ez a létszám folyamatosan növekedett. Hivatalosan, mint sportegyesület 1991. május 5.-e óta működik. 1999 nyarán tiszteletét tette a Nemzetközi edzőtáborban Sihan Nishida. Általa a klub két tagja meghívást kapott Japánba egy továbbképzésre. (Jarábik László, Jarábik Zsolt)

A klub közel tíz éve folyamatosan kiemelkedő eredményeket ér el, versenyzőket nevel, kik kitűnően megállják helyüket mind a hazai, mind a nemzetközi versenyeken. A nagy érdeklődésre való tekintettel a klub vezetése elhatározta, hogy Abonyban is elkezdik a karate oktatását. Sensei Krupincza János a minél magasabb színvonalú edzői és oktatói tevékenység biztosítása érdekében elvégezte az alapfokú edzőit, majd 2008-ban a középfokú edzőit, így szakmailag is megfelelő háttere van a ceglédi és az abonyi csoport vezetésének.

A klub vezetése ezután egy állandó, biztos bázis létrehozásán fáradozott, hogy a szakmai feltételek mellett a tárgyi feltételeket is biztosítani tudja a tanulni vágyók részére.2007. Július 28.-ával megnyitották a POWER Karate első önálló dojóját.

A kimagasló szakmai teljesítmény meghozta gyümölcsét, hiszen több rangos versenyen kimagasló eredményeket értek el versenyzőink: pl. 2003-ban férfi 80kg-ban, és +80 kg-ban is magyar bajnokot ünnepelt a szervezet, valamint Európa Bajnokságon junior fiú korcsoportban Európa bajnokot avatott 2006-ban az egyesület. A klubban jelenleg 110 fő karatézik, melyből 80 fő gyermek, de a létszám folyamatosan bővül. Ennek bizonyítéka, hogy az edzésekhez szükséges megfelelő tér biztosítására a senior korosztálynak külön edzésidőben tartunk karate tréninget.

Verseny eredmények megtekintése.

"Tekints felfelé, de ne hord fent az orrodat, feleslegesen ne beszélj és nyisd ki a szívedet."

- Az első az utolsó szamurájok között ...

Sosai Oyama 1923. július 27-én született Hyung Yee Choi néven délkelet-Koreában, egy Wa-Ryongri Yong-ch-myonchul Na Do nevű faluban. A Yangban klánhoz tartozva, arisztokrata családból származott. A meglehetősen jómódú családnak nagy vidéki birtoka volt, sőt, a családfő Kinje elöljárói tisztét is betöltötte.Oyama nagyon erős testfelépítésű gyerek volt. Apja Mandzsúriába küldte nővére férjéhez aki gazdag földbirtokos volt. A birtokon sok idénymunkás dolgozott, akik minden tavasszal nagy ünnepséget tartottak, aminek része volt a shirun-viadal is.

A shirun a birkózás koreai változata. A verseny győztese egy hatalmas termetű ember volt, akit mindenki ünnepelt, kivéve egy Lee nevű kis termetű idősebb kínait. Lee nem ivott nem dohányzott csöndes természetű nagy munkabírású ember volt. A shirun-bajnok provokálta Lee-t. Néhány másodperccel később a shirun-bajnok a földön feküdt az arcán és szabálytalanul lélegzett. Mellette Lee állt közömbös arccal.

A kilenc éves Hyung Yee Choi-re nagy hatást tettek a látottak. Lee egy koreai harcművészetet gyakorolt, aminek a neve chabee. Hetekig járt Lee nyomába, hogy a tanítványa lehessen. Végül Lee engedett, de esküt kellett tennie, hogy tudását nem használja nyomós ok nélkül.

Tizenhárom éves korában apja Szöulba küldte továbbtanulni. Zabolátlan természete miatt többször bajba került. Ezt amúgy nyugodt természetű apja nehezen tolerálta...akárcsak a szöuli rendőrség. Elolvasta Otto von Bismark (1815-1898) porosz kancellár, későbbi német császár életrajzát. Bismark filozófiája nagy hatást gyakorolt rá. Elhatározta, hogy ő lesz a kelet Bismarkja. 1938-ban 15 évesen egy gyyorsan változó világba csöppent. Japán hadban állt Kínával, Korea pedig megszállás alatt volt. Mint a legtöbb fiatal, Hyung Yee is pilóta szeretett volna lenni. Vége lett a biztonságos gyermekéveknek. Hosszú időn keresztül kereste helyét, egy gyorsan változó embertelen világban. Önmagát kereső Hyuing végül találkozott az Oyama családdal, kik Tokio külvárosában éltek.

Oyamáek is koreai származásúak voltak. Szokás volt a bevándorlók körében, hogy japán nevet vettek fel az érvényesülés érdekében. Így lett Hyung Yee, Masutatsu Oyama. A család két fia Shigeru és Yasuhiko Oyama lettek az első tanítványai, és később fontos tisztséget töltöttek be a Kyokushin szervezetben. A fiatal Oyama a harcművészet oktatásáról híres Takusoku egyetemen kezdett judot és ökölvívást tanulni.

Oyamát honfitársai kétes szindikátusokba vonták be. Ezek a védelmi pénzek és a feketepiac bevételeiből nagyon jól éltek. Együttműködése az alvilággal rossz irányba terelték őt. Számtalanszor összetűzött az amerikai katonákkal. Csak a katonai rendőrség tudta megfékezni. Egy alkalommal egy másik japánnal került összetűzésbe, aki verekedés közben gyakran kést használt. De Oyama védett és ütött. A támadó meghalt mielőtt földet ért volna. Szerencsére több tanúja volt az esetnek. A bíróság fölmentette, de őt nagyon tragikusan érintette ez az esemény. Egy dolog valakit megverni, de megölni egészen más. Oyama nem tudott szabadulni ennek a hatásától. A megszállók tilalma ellenére újra kezdték az edzéseket Soval. Mestere tanításának hatására ráébredt mit adhat neki a karate és ez valódi életcélt, jelenthet számára.

1946-ban megpróbált önálló dojot nyitni, de néhány hónap múlva be kellett zárni. Oyama meglátogatta Eiji Yoshikawát és Shiro Okazit, hogy a buddhizmust tanulmányozza. Yoshikawa írta a leghíresebb japán regényt a "Musashi"-t. Ez a könyv a leghíresebb szamuráj Miyamoto Musashi életéről szól. Ez lett Oyama kedvenc olvasmánya. Nem sokkal később - mestere tanácsára - elhagyta Tokiót. A Minobu hegyen levő buddhista-kolostorban szigorú napirendet írtak elő számára, ami az edzésen kívül favágásból, vízhordásból és egyéb házimunkából állt. Oyana úgy érezte túl kevés ideje, marad az edzésre, ezért három hónap múlva visszatért Tokióba. Kevéssel ezután részt vett a háború utáni első Összjapán Karatebajnokságon, amit meg is nyert. Ugyanebben az évben vonták vissza a harcművészetek tilalmát az amerikaiak. Az ezt követő évben feleségül vette Chiyako Fujimakit. Házasságukból három lány született.

Ebben az évben egy liberális politikus Senchihiro Ozawa személyében támogatóra talált. Együtt döntöttek úgy, hogy 1000 napos - 3 éves - edzést terveznek Oyama számára. Tanítványával Yashiroval felment a Kyoshumi-hegyre. A hegynek szellemi értéke is volt. Itt alapította a Nichiren vallást, Nichiren Shonin 1253-ban. A Seijoji templom, ahol Nichiren elmélkedett, ma is áll. Itt egy kunyhót építettek, ahol nem volt villany se gáz. Kemény edzéssel töltötték az időt, de a magány kezdett egyre nyomasztóbbá válni. Oyama jól tűrte ezt az életmódot ellentétben tanítványával, aki egy éjszaka megszökött. Az egyedüllét arra ösztönözte, hogy még keményebben eddzen. Egyetlen kapcsolata külvilággal a havonkénti élelmiszer-utánpótlással érkező barátja volt. Az eredetileg három évesre tervezett hegyi élet helyett másfél év után abba kellett hagynia ezt az életmódot, mert nem érkezett több pénz a támogatójától. Elhatározta megvalósítja egy régi tervét, a bikák elleni pusztakezes küzdelmet. A tateyamai vágóhídon próbálkozott először. Első alkalommal betörte egy bika koponyáját, de az nem halt meg azonnal. Másodszor a bika csak térdre rogyott, de egyébként sértetlen maradt. Valaki azt javasolta, hogy törje le a bika szarvát. Ez néhány kisérlet után sikerült is. Ekkor huszonhat éves. Híre egyre nő. Testőrként dolgozik a koreai követségen, majd oktató lesz az US. Army több bázisán. Újra elkezdi a judo edzéseket. Négy évig edzett a Sone dojoban, és megszerezte a 4. dant. 1952-ben körutazást tett Amerikában, bemutatót tartott Kanadában, Mexikóban, Kubában. Három profi birkózót (pankrátort) győzött le, összesen 270 különböző harcossal küzdött meg. Tíz hónap múlva híres emberként tért vissza Japánba. Egy filmes barátja felajánlotta, hogy felveszi küzdelmét a bikával. A küzdelemre a tengerparton került sor. Hosszas fárasztó harc során végül letörte a bika szarvát de nem ölte meg.

Mejiroban nyitott egy szabadtéri dojót. Első segítője Kenji Masushima volt. A kezdetleges körülmények ellenére háromszáz tanítványa volt. Összegezte minden technikai tapasztalatát, és edzésmódszereit. Csatlakozott hozzájuk oktatóként Eiji Yasuda is. Újabb meghívást kapott, hogy vegyen részt egy bemutató körúton Amerikában. A körút megszakadt miután egy bika mindkét szarvát letörte, az állatvédők heves tiltakozásának hatására a hatóságok betiltották a bemutatókat. A szabadtéri dojo megnyitása után két évvel egyre nagyobb szükség volt egy valódi dojóra. Sikerült találnia egy termet Tokió egyik negyedében Ikebukuroban. Masami Ishibasi és Ken Minamoto a segítői. Ők tartották az edzéseket Oyama távollétében. Kemény edzéseket tartottak, emiatt nagy volt a lemorzsolódás a tanítványok között. Sokaknak nem volt karateruhája, ezért saját készítésű ruhában vagy judo-giben edzettek. Azzal a céllal, hogy többet megtudjon az ázsiai harcművészetekről Oyama Dél-Kelet Ázsiába utazott. Járt Okinaván, Hong-Kongban, Jáván, Thaiföldön. Hong-Kongban találkozott egy kínai mesterrel, akinek a technikái kör mentén mozogtak. Oyama átvette ezt. A kyokushin karate technikái körökre és pontokra épülnek. Később az új technikákat sikerrel alkalmazta egy thai-box harcos ellen.

A Kyokushin szervezet egy szertartás keretében született a Mitsumine hegyen. A Kyokushin név jelentése: "Egyesülés a legvégső igazsággal". Ezt a három kanjit egy kalligráfia mester, Haramotoki írta le, és felkerült a dogi-kabát bal oldalára. A másik kyokushin szimbólum a Kanku, az égvizsgáló meditációs kéztartás.
Oyama karatéjának már volt neve és szervezete. Bobby Lowe - egy Amerikában élő kínai mester segítségével létrehozták az első dojót Japánon kívül.

1994. április 26-án elment közülünk, de tanítása és szellemisége továbbra is köztünk él. Sírja Tokióban található.

"OSU No Seishin!"
"Soha ne add fel!"

Új felhasználók

 • Andy
 • Renyka
 • matek3
 • Pintér Tamás
 • matek

HOZZÁSZÓLÁSOK

Nincs megjeleníthető hozzászólás.

Edzés ideje:

 • Abony:
  Kezdõ csoport:
  Kedd és Péntek : 17:00 - 18:00
  Haladó csoport:
  Kedd és péntek: 18:00 - 19:30
  Versenyzők:
  Hétfő - Szerda - Csütörtök:
  17:00 - 18:30
 • Kocsér:
  Hétfő: 16:30 - 18:00
  Csütörtök: 16:30 - 18:00
 • Nagykőrös:
  Kedd   16:30 - 17:30
  Csütörtök 16:30 - 17:30

Jelenlévők

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen